Tilføj til favoritter

Checkliste til konkursbehandling

Hent hurtigt og sikkert en checkliste til brug for konkursbehandling. Med checklisten får du et praktisk redskab til brug for konkursbehandlingen. Checklisten giver et overblik over den samlede konkursproces, samt en gennemgang af de enkelte trin i konkursbehandlingen.

Checkliste til konkursbehandling

Checklisten til behandling af konkursbo fra Dokumenter.dk er et praktisk redskab, der giver en grundig og struktureret vejledning til håndtering af konkursbehandlingen. Denne omfattende checkliste er designet til at hjælpe kuratorer og andre involverede parter med at navigere gennem alle faser af konkursbehandlingen på en effektiv måde.

Checklisten kan downloades i både PDF- og Word-format, og dækker de typiske ekspeditioner fra det indledende møde i skifteretten til den endelige afslutning af konkursbehandlingen.

Checklisten sikrer, at brugeren systematisk og grundigt håndterer alle aspekter af konkursbehandlingen og undgår oversete opgaver, hvilket gør den til en uvurderlig ressource inden for konkursadministration.

Hvad indeholder checklisten til konkursbehandling fra dokumenter.dk?

En effektiv håndtering af en konkurs involverer flere afgørende skridt og opgaver, som en kurator skal tage sig af. Først og fremmest er det afgørende at indhente så mange oplysninger som muligt fra den mødte skyldner/direktør under det indledende møde i skifteretten, hvor konkursdekretet afsiges. Dette inkluderer kontaktoplysninger, bankinformation og en kuratorattest.

Efter konkursdekretets afsigelse er det kuratorens ansvar at sætte sig på alle aktiver, informere alle interessenter om konkursens indtræden og foretage en registrering og vurdering af selskabets aktiver. Der skal også gives meddelelse om konkursdekretets afsigelse til omverdenen, herunder de involverede kreditorer.

Derudover er der en række opgaver, som inkluderer håndtering af ansatte, indhentning af skatteoplysninger, oprettelse af klientkonto, behandling af retssager og konkurskarantæneundersøgelser. Kuratoren skal også vurdere omstødelige dispositioner, undersøge ledelsesansvar, og håndtere ulovlige aktionærlån ved anmeldelse til politiet.

Boet skal administreres med løbende kreditorinformationer, ligesom der skal foretages fordringsprøvelser m.m.

Med checklisten er designet til at guide dig gennem alle nødvendige procedurer i konkursbehandlingen og sikre, at intet bliver overset.

Hvem har udarbejdet checklisten på dokumenter.dk?

Checklisten til brug for konkursbehandling er udarbejdet af  Bjørn Wittrup, Advokat (H), som er certificeret insolvensadvokat og medlem af Gældsstyrelsens Advokatpanel. Gældsstyrelsen benytter derfor Bjørn Wittrup som advokat i konkurssager, hvor Gældsstyrelsen er konkursrekvirent.

Senest har Bjørn Wittrup ført en række sager om konkurskarantæne, både som kurator og i sager, hvor han har repræsenteret den sagsøgte virksomhedsledelse.

Advokat (H) Bjørn Wittrup har møderet for Højesteret.

 

Få overblik over den samlede proces for konkursbehandlingen

Du kan nemt og hurtigt få et overblik over den samlede proces for konkursbehandling, og de typiske dokumenter der knytter sig til de enkelte trin i processen ved at følge linket

Læs mere her

Udarbejdet af
Bjørn Wittrup Advokat (H) Homann Advokater Kontaktinformation Telefon: 45 33 18 30 kontakt@dokumenter.dk

Vær færdig på 5 minutter

1. Fuldfør guiden

2. Modtag dokument

3. Kvalitetsstemplet af Advokater

Start dokumentguide
Checklisten indeholder bl.a.
 1. Konkursbegæring
 2. Urådighedsorientering
 3. Bankbrev – spærring af konti
 4. Registrering og vurdering af aktiver
 5. Meddelelser til fogedretten, skifteretten og panthavere
 6. Rykker til debitor
 7. Kreditorinfo
 8. Bofaktura
 9. Opsigelse og fritstilling af ansatte
 10. Vidneindkaldelse af direktør/fallent
 11. Anmodninger til SKAT
 12. Konkurskarantæne
 13. Omstødelseskrav
 14. Suspension af omstødelsesfrist
 15. Anmeldelse af ulovligt aktionærlån
 16. Fordringsprøvelse
 17. Boregnskab
 18. Salærredegørelse
 19. Boberetning
 20. Momsrefusion