Tilføj til favoritter

Erhvervslejekontrakt

Lav dit juridiske dokument online på få minutter! Du kan læse mere om dokumentet nedenfor og se introvideo under artiklen. Vi tilbyder gratis juridisk Hotline med 100% tilfredshedsgaranti.

Professionel skabelon til erhvervslejekontrakt

En erhvervslejekontrakt fastsætter vilkårene for et erhvervslejemål. Hos Dokumenter.dk kan du nemt og sikkert lave en erhvervslejekontrakt. Vores guide sikrer, at du får en erhvervslejekontrakt, der indeholder alle de vigtige vilkår til en brøkdel af prisen.

Hvad er en erhvervslejekontrakt?

En erhvervslejekontrakt er en aftale om leje af lokaler til erhvervsmæssigt brug. Erhvervsmæssigt brug er alt andet end beboelse. Erhvervslejekontrakter omfatter typisk erhvervslejemål, der anvendes til kontor, butik, restaurant, produktionslokaler, lager og værksted.

En erhvervslejekontrakt er omfattet af erhvervslejelovens regler om f.eks. lejens størrelse, udgifter ud over lejen, markedslejeregulering og opsigelse. Erhvervslejelovens regler gælder, hvis der ikke er aftalt andet, men lejer og udlejer har i langt de fleste tilfælde mulighed for at aftale noget andet end erhvervslejelovens udgangspunkt.

Skal du lave en erhvervslejekontrakt?

Hvis der ikke er lavet en erhvervslejekontrakt for erhvervslejemålet, så gælder alle bestemmelserne i erhvervslejeloven. Da erhvervslejeloven typisk beskytter lejer, er det som udlejer en god ide at lave en erhvervslejekontrakt.

Erhvervslejeloven er nemlig i rigtig mange tilfælde fravigelige, hvilket betyder, at udlejer og lejer kan aftale noget andet end det som fremgår af erhvervslejeloven – skal lejer f.eks. have ret til erstatning ved opsigelse? Skal der betales for forbrugsudgifter? Har lejer ret til nedsættelse af lejen til markedslejen?

Dokumenter.dks intelligente skabelon guider dig sikkert igennem alle spørgsmålene, så du har mulighed for at tage stilling til, om alle de forskellige rettigheder for lejer og udlejer også skal gælde for jeres erhvervslejemål.

Hvorfor lave en erhvervslejekontrakt?

Der er mange gode grunde til at lave en skriftlig erhvervslejekontrakt, hvis du enten som lejer eller udlejer indgår i et erhvervslejeforhold.

Mundtlige aftaler er bindende, men svære at bevise. Derfor bør man lave skriftlig aftale.

En god erhvervslejekontrakt skaber ro og forudsigelighed mellem lejer og udlejer, så der er sikkerhed om, hvad der gælder. Du undgår dermed unødige tvister i boligretten, dyre advokatomkostninger, mistede indtægter og dårligt omdømme.

I henhold til erhvervslejeloven skal en lejeaftale og andre aftaler vedrørende erhvervslejemålet også udfærdiges skriftligt, når en af parterne kræver det. Derfor anbefaler Dokumenter.dk at du laver en skriftlig erhvervslejekontrakt allerede fra starten.

Derfor bør du som udlejer lave en erhvervslejekontrakt

Da erhvervslejeloven i langt de fleste tilfælde er “lejervenlig”, bør du særligt som udlejer indgå en skriftlig erhvervslejekontrakt, som i en række tilfælde bør fravige erhvervslejeloven til fordel for dig som udlejer.

Hvis du er udlejer, bør det f.eks. fremgå:

• Hvad der betales i leje
• Hvad lejemålet må anvendes til
• Hvad der betales af udgifter ud over lejen
• At lejen reguleres årligt
• Om lejer har ret til erstatning ved opsigelse
• Om lejer har ret til afståelse og fremleje
• Fordeling af vedligeholdelsesforpligtelsen

Derfor bør du som lejer lave en erhvervslejekontrakt

Erhvervslejeloven er på enkelte områder også ”udlejervenlig”, og kan derfor fraviges til fordel for lejer.

Hvis du er lejer, bør det f.eks. fremgå:

• Om udlejer har ret til markedslejeregulering
• At lejer har ret til fremleje
• En tilstrækkelig anvendelsesmulighed af lejemålet
• Om der er adgang til fællesarealer
• Om der er ret til parkering
• I hvilken stand lejemålet overtages og skal afleveres

Vores skabelon til en erhvervslejekontrakt tager højde for erhvervslejelovens regler. Den er designet, så den nemt tilrettes dine ønsker inden for de rammer og muligheder, som erhvervslejelovens bestemmelser opstiller.

Vores intelligente skabelon design er indrettet, så du ved besvarelsen af spørgsmålene får mulighed for at indrette din erhvervslejekontrakt helt, som du ønsker det. Skabelonen indeholder en række valgmuligheder, der gør det muligt at skræddersy erhvervslejekontrakten i den ønskede retning i forhold til alle de væsentlige vilkår i kontrakten.

Hvordan laver du en erhvervslejekontrakt?

Det er væsentligt, at erhvervslejekontrakten nøje afspejler de aftalte vilkår og parternes intentioner ved aftaleindgåelsen. Vi har derfor gjort det nemt for dig, da du blot skal besvare en række simple spørgsmål, hvorefter du til din mail og direkte til download vil få leveret en skræddersyet erhvervslejekontrakt, der er tilpasset lige netop din situation.

Vores intelligente skabelon henter automatisk oplysninger via ejendommens adresse og parternes CVR-nr. Du bliver guidet enkelt og intuitivt gennem forløbet uden behov for fremmøde og ekspeditionstid hos en advokat – og så koster det en brøkdel af prisen.

Du kan altid gemme undervejs og arbejde videre senere, når det passer dig.

Kan skabelonen bruges til alle slags erhvervslejemål?

Ja. Erhvervslejeloven har en række forskellige typer af erhvervslejemål – erhvervsbeskyttet lejemål, ikke-erhvervsbeskyttet lejemål, etablissementslejemål samt garager og stalde m.v.

Vores skabelon kan bruges til alle typer af erhvervslejemål. Når du svarer på spørgsmålene rettes kontraktens indhold helt automatisk og sikker til i forhold til dine valg og den konkrete type af erhvervslejemål.

Vores skabelon til en erhvervslejekontrakt kan anvendes til:

 • Ikke-erhvervsbeskyttet lejemål (en lejer, hvis stedlige forbliven på ejendommen ikke er nødvendig for lejers kundekreds) f.eks. være kontor, produktionslokaler, internetforretning m.v.
 • Erhvervsbeskyttet lejemål (en lejer, hvis stedlige forbliven på ejendommen er nødvendig for lejers kundekreds).
 • Etablissementslejemål (lejemål i forlystelsesparker, banegårde og lufthavne)
 • Garager, stalde og lignende.
 • Fremleje (lejer udlejer lejemålet videre til en anden lejer, der bliver til fremlejetager)
 • Erhvervsejendom. Som du selv ejer og lejer ud til din egen virksomhed.

Hvad indeholder en erhvervslejekontrakt?

 1. Parterne (lejer og udlejer)
 2. Hvad erhvervslejemålet må anvendes til (f.eks. kontor, butik eller restaurant)
 3. Lejens størrelse
 4. Depositum
 5. Regulering af lejen (f.eks. nettoprisindeks og markedsleje)
 6. Afståelse og fremleje (overdragelse af lejemålet til andre)
 7. Vedligeholdelse (fordeling af vedligeholdelse mellem udlejer og lejer)
 8. Forkøbsret (kan lejer købe ejendommen først?)
 9. Fraflytning (hvordan skal lejer aflevere lejemålet)
 10. Forbrugsudgifter (el, vand, varme og drift)

Hvordan bliver en erhvervslejekontrakt gyldig?

En erhvervslejekontrakt skal ikke tinglyses eller underskrives på en bestemt måde for at være gyldig. Vi anbefaler, at en erhvervslejekontrakt underskrives af udlejer og lejer – enten ved almindelig underskrift eller ved digital signering. Du kan nemt underskrive lejekontrakten digitalt via Dokumenter.dk. På den måde får du nemt et bevis for, at kontrakten er tiltrådt af både lejer og udlejer.

Erhvervslejekontrakten underskrives af de tegningsberettigede personer for henholdsvis lejer og udlejer. Du kan via CVR registreret (cvr.dk) finde frem til de tegningsberettigede. Hvis du indtaster CVR-nr. i vores intelligente skabelonguide, finder vi det automatisk frem til dig – det er nemt, hurtigt og professionelt.

Kan jeg gemme undervejs og tilføje oplysninger senere?

Ja. Du behøver ikke at have alle oplysninger klar for at gå igang med dokumentet. Med en gratis brugerprofil, kan du altid gemme dine oplysninger undervejs og løbende tilføje relevante informationer, tal og data, som du får adgang til dem.

Når du har oprette brugerprofil, gør du følgende:

 1. START dokumentguiden og tilføj de oplysninger, du har nu.
 2. GEM skabelon. Oplysningerne i dit udkast gemmes automatisk på din enhed. Navngiv eller giv dit dokument et sagsnummer, hvis du skal bruge samme skabelon flere gange.
 3. FIND dit udkast ved at starte den samme skabelon igen. Du bliver automatisk spurgt om, du vil fortsætte med den guide, du allerede arbejder i, eller om du vil begynde en ny.
 4. VÆLG den skabelon, du har påbegyndt. Tilføj nye oplysninger og gem skabelon.
 5. BESVAR alle spørgsmål i dit eget tempo. Når du færdig, er dit dokument klar til download og underskrift.

Så nemt er det. Det er slut med krøllede papirer og bortkomne notater. Du kan tilføje og rette oplysninger løbende efter behov. Hvor som helst, når som helst.

Du kan tilgå dit dokument i skyen fra alle enheder med din brugerprofil. Dine færdige dokumenter gemmes automatisk og gratis i “Mit arkiv.”

Erhvervslejekontrakten er udarbejdet af advokat Simon Trolle Markussen, som har speciale i erhvervslejeret. Simon rådgiver dagligt små og store virksomheder med indgåelse og forhandling af erhvervslejekontrakter med varierende grad af kompleksitet.

Dokumenter.dk tilbyder også en version af erhvervslejekontrakten på engelsk udarbejdet på professionelt korrespondent niveau.

Udarbejdet af
Simon Trolle Markussen Advokat SelskabsAdvokaterne Kontaktinformation Telefon: 45331830 sm@dokumenter.dk

Vær færdig på 5 minutter

1. Fuldfør guiden

2. Modtag dokument

3. Kvalitetsstemplet af Advokater

Start dokumentguide

Erhvervslejekontrakten indeholder bl.a. bestemmelser om
 1. Parterne
 2. Hvad erhvervslejemålet må anvendes til
 3. Lejens størrelse
 4. Depositum
 5. Regulering af lejen
 6. Markedslejeregulering
 7. Afståelse og fremleje
 8. Vedligeholdelse
 9. Skiltning
 10. Forkøbsret
 11. Fraflytning
 12. Forbrugsudgifter
Ofte stillede spørgsmål
 • Kan jeg fortryde mit køb?

  Ja. Hos os skal det være enkelt og simpelt. Hvis ikke du er tilfreds med vores kvalitet, tager vi gerne imod din feedback.

  Du bedes kontakte os direkte på tlf. 45331830 eller mail kontakt@dokumenter.dk. Hvis ikke vi kan hjælpe dig, så du bliver tilfreds med vores dokument, giver vi dig pengene retur. Det er vores serviceløfte til dig.

 • Yder Dokumenter.dk juridisk rådgivning?

  Nej. Dokumenter.dk yder ikke juridisk rådgivning.

  Vi er en digital platform, der tilbyder juridiske standarddokumenter til en brøkdel af prisen hos en advokat.

 • Kan jeg kontakte Dokumenter.dk?

  Ja. Vores juridiske Hotline står altid gratis til rådighed med vejledning, hvis du har behov for hjælp.

  Vores team sidder klar i den juridiske Hotline på mail kontakt@dokumenter.dk og telefon 45 33 18 30 alle hverdage ml. 9-15.

 • Hvordan behandler Dokumenter.dk mine personlige oplysninger?

  Vi behandler dine personlige oplysninger fortroligt, og vi deler dem ikke med nogen. Alle personlige oplysninger bliver behandlet i overensstemmelse med gældende lovgivning, som du kan læse mere om i vores Persondatapolitik.

  Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores behandling af personlige oplysninger.

 • Kan jeg rette i dokumentet bagefter?

  Ja. Dokumenter.dk leverer altid dit dokument i både pdf- og word-format. Du kan nemt redigere og gemme udkast uden at skulle spørge os først.

  Opretter du dig med brugerprofil, kan du gemme alle dine krypterede dokumenter sikkert i dit private arkiv i skyen. Kun du har adgang med dit brugernavn og personlige log in.

  Det er gratis at oprette brugerprofil og gratis at opbevare dine dokumenter.

 • Er Dokumenter.dk et advokatfirma?

  Nej. Dokumenter.dk er ikke et advokatfirma.

  Vi er en digital juridisk service stiftet af advokater, der benytter de samme juridiske skabeloner i egen advokatpraksis.