Tilføj til favoritter

Erhvervslejekontrakt

Lav hurtigt og sikkert en erhvervslejekontrakt på få minutter. En erhvervslejekontrakt er en aftale om leje af lokaler til erhvervsmæssigt brug.

Professionel skabelon til erhvervslejekontrakt

En erhvervslejekontrakt fastsætter vilkårene for et erhvervslejemål. Hos Dokumenter.dk kan du nemt og sikkert lave en erhvervslejekontrakt. Vores guide sikrer, at du får en professionel erhvervslejekontrakt, der indeholder alle de vigtige vilkår uden involvering af en advokat. Når du har gennemført guiden, og betalt for dokumentet, modtager du et link til download i Word. Det gør det nemt at rette og tilføje oplysninger direkte i dokumentet.

Vores platform guider dig hele vejen.

Hvad er en erhvervslejekontrakt?

En erhvervslejekontrakt er en aftale om leje af lokaler til erhvervsmæssigt brug. Erhvervsmæssigt brug er alt andet end beboelse. Erhvervslejekontrakter omfatter typisk erhvervslejemål, der anvendes til kontor, butik, restaurant, produktionslokaler, lager og værksted.

En erhvervslejekontrakt er omfattet af erhvervslejelovens regler om f.eks. lejens størrelse, udgifter ud over lejen, markedslejeregulering og opsigelse. Erhvervslejelovens regler gælder, hvis der ikke er aftalt andet, men lejer og udlejer har i langt de fleste tilfælde mulighed for at aftale noget andet end erhvervslejelovens udgangspunkt.

Skal du lave en erhvervslejekontrakt?

Hvis der ikke er lavet en erhvervslejekontrakt for erhvervslejemålet, så gælder alle bestemmelserne i erhvervslejeloven. Da erhvervslejeloven typisk beskytter lejer, er det som udlejer en god ide at lave en erhvervslejekontrakt.

Erhvervslejeloven er nemlig i rigtig mange tilfælde fravigelige, hvilket betyder, at udlejer og lejer kan aftale noget andet end det som fremgår af erhvervslejeloven – skal lejer f.eks. have ret til erstatning ved opsigelse? Skal der betales for forbrugsudgifter? Har lejer ret til nedsættelse af lejen til markedslejen?

Dokumenter.dks intelligente skabelon guider dig sikkert igennem alle spørgsmålene, så du har mulighed for at tage stilling til, om alle de forskellige rettigheder for lejer og udlejer også skal gælde for jeres erhvervslejemål.

Hvorfor lave en erhvervslejekontrakt?

Der er mange gode grunde til at lave en skriftlig erhvervslejekontrakt, hvis du enten som lejer eller udlejer indgår i et erhvervslejeforhold.

Mundtlige aftaler er bindende, men svære at bevise. Derfor bør man lave skriftlig aftale.

En god erhvervslejekontrakt skaber ro og forudsigelighed mellem lejer og udlejer, så der er sikkerhed om, hvad der gælder. Du undgår dermed unødige tvister i boligretten, dyre advokatomkostninger, mistede indtægter og dårligt omdømme.

I henhold til erhvervslejeloven skal en lejeaftale og andre aftaler vedrørende erhvervslejemålet også udfærdiges skriftligt, når en af parterne kræver det. Derfor anbefaler Dokumenter.dk at du laver en skriftlig erhvervslejekontrakt allerede fra starten.

Derfor bør du som udlejer lave en erhvervslejekontrakt

Da erhvervslejeloven i langt de fleste tilfælde er “lejervenlig”, bør du særligt som udlejer indgå en skriftlig erhvervslejekontrakt, som i en række tilfælde bør fravige erhvervslejeloven til fordel for dig som udlejer.

Hvis du er udlejer, bør det f.eks. fremgå:

• Hvad der betales i leje
• Hvad lejemålet må anvendes til
• Hvad der betales af udgifter ud over lejen
• At lejen reguleres årligt
• Om lejer har ret til erstatning ved opsigelse
• Om lejer har ret til afståelse og fremleje
• Fordeling af vedligeholdelsesforpligtelsen

Derfor bør du som lejer lave en erhvervslejekontrakt

Erhvervslejeloven er på enkelte områder også ”udlejervenlig”, og kan derfor fraviges til fordel for lejer.

Hvis du er lejer, bør det f.eks. fremgå:

• Om udlejer har ret til markedslejeregulering
• At lejer har ret til fremleje
• En tilstrækkelig anvendelsesmulighed af lejemålet
• Om der er adgang til fællesarealer
• Om der er ret til parkering
• I hvilken stand lejemålet overtages og skal afleveres

Vores skabelon til en erhvervslejekontrakt tager højde for erhvervslejelovens regler. Den er designet, så den nemt tilrettes dine ønsker inden for de rammer og muligheder, som erhvervslejelovens bestemmelser opstiller.

Vores intelligente skabelon design er indrettet, så du ved besvarelsen af spørgsmålene får mulighed for at indrette din erhvervslejekontrakt helt, som du ønsker det. Skabelonen indeholder en række valgmuligheder, der gør det muligt at skræddersy erhvervslejekontrakten i den ønskede retning i forhold til alle de væsentlige vilkår i kontrakten.

Hvordan laver du en erhvervslejekontrakt?

Det er væsentligt, at erhvervslejekontrakten nøje afspejler de aftalte vilkår og parternes intentioner ved aftaleindgåelsen. Vi har derfor gjort det nemt for dig, da du blot skal besvare en række simple spørgsmål, hvorefter du til din mail og direkte til download vil få leveret en skræddersyet erhvervslejekontrakt, der er tilpasset lige netop din situation.

Vores intelligente skabelon henter automatisk oplysninger via ejendommens adresse og parternes CVR-nr. Du bliver guidet enkelt og intuitivt gennem forløbet uden behov for fremmøde og ekspeditionstid hos en advokat – og så koster det en brøkdel af prisen.

Du kan altid gemme undervejs og arbejde videre senere, når det passer dig.

Kan skabelonen bruges til alle slags erhvervslejemål?

Ja. Erhvervslejeloven har en række forskellige typer af erhvervslejemål – erhvervsbeskyttet lejemål, ikke-erhvervsbeskyttet lejemål, etablissementslejemål samt garager og stalde m.v.

Vores skabelon kan bruges til alle typer af erhvervslejemål. Når du svarer på spørgsmålene rettes kontraktens indhold helt automatisk og sikker til i forhold til dine valg og den konkrete type af erhvervslejemål.

Vores skabelon til en erhvervslejekontrakt kan anvendes til:

 • Ikke-erhvervsbeskyttet lejemål (en lejer, hvis stedlige forbliven på ejendommen ikke er nødvendig for lejers kundekreds) f.eks. være kontor, produktionslokaler, internetforretning m.v.
 • Erhvervsbeskyttet lejemål (en lejer, hvis stedlige forbliven på ejendommen er nødvendig for lejers kundekreds).
 • Etablissementslejemål (lejemål i forlystelsesparker, banegårde og lufthavne)
 • Garager, stalde og lignende.
 • Fremleje (lejer udlejer lejemålet videre til en anden lejer, der bliver til fremlejetager)
 • Erhvervsejendom. Som du selv ejer og lejer ud til din egen virksomhed.

Hvad indeholder en erhvervslejekontrakt?

 1. Parterne (lejer og udlejer)
 2. Hvad erhvervslejemålet må anvendes til (f.eks. kontor, butik eller restaurant)
 3. Lejens størrelse
 4. Depositum
 5. Regulering af lejen (f.eks. nettoprisindeks og markedsleje)
 6. Afståelse og fremleje (overdragelse af lejemålet til andre)
 7. Vedligeholdelse (fordeling af vedligeholdelse mellem udlejer og lejer)
 8. Forkøbsret (kan lejer købe ejendommen først?)
 9. Fraflytning (hvordan skal lejer aflevere lejemålet)
 10. Forbrugsudgifter (el, vand, varme og drift)

Hvordan bliver en erhvervslejekontrakt gyldig?

En erhvervslejekontrakt skal ikke tinglyses eller underskrives på en bestemt måde for at være gyldig. Vi anbefaler, at en erhvervslejekontrakt underskrives af udlejer og lejer – enten ved almindelig underskrift eller ved digital signering. Du kan nemt underskrive lejekontrakten digitalt via Dokumenter.dk. På den måde får du nemt et bevis for, at kontrakten er tiltrådt af både lejer og udlejer.

Erhvervslejekontrakten underskrives af de tegningsberettigede personer for henholdsvis lejer og udlejer. Du kan via CVR registreret (cvr.dk) finde frem til de tegningsberettigede. Hvis du indtaster CVR-nr. i vores intelligente skabelonguide, finder vi det automatisk frem til dig – det er nemt, hurtigt og professionelt.

Kan jeg gemme undervejs og tilføje oplysninger senere?

Ja. Udkast kan gemmes og redigeres i skyen. Du skal oprette en profil først. Det er gratis.

Sådan gør du, når du vil gemme undervejs:

 1. Vælg Profil og opret din brugerkonto
 2. Vælg dokument og følg dokumentguiden
 3. Vælg “Gem udkast og færdiggør senere”
 4. Vælg ”Gem guide” og navngiv dit udkast
 5. Vælg ”Start dokumentguide” for justering af det gemte udkast

Så enkelt er det. Du kan tilgå gemte udkast med din profil fra alle enheder. Alle færdige dokumenter gemmes i “Mit arkiv”

Dokumenter.dk tilbyder også en version af erhvervslejekontrakten på engelsk udarbejdet på professionelt korrespondent niveau.

Udarbejdet af
Jeppe Wedel Nielsen Advokat (H) Donatzky & Partnere Advokatfirma Kontaktinformation Telefon: 33 11 10 10 kontakt@dokumenter.dk

Vær færdig på 5 minutter

1. Fuldfør guiden

2. Modtag dokument

3. Kvalitetsstemplet af Advokater

Start dokumentguide
Erhvervslejekontrakten indeholder bl.a. bestemmelser om
 1. Parterne
 2. Hvad erhvervslejemålet må anvendes til
 3. Lejens størrelse
 4. Depositum
 5. Regulering af lejen
 6. Markedslejeregulering
 7. Afståelse og fremleje
 8. Vedligeholdelse
 9. Skiltning
 10. Forkøbsret
 11. Fraflytning
 12. Forbrugsudgifter

Ofte stillede spørgsmål
 • Kan jeg fortryde mit køb?

  Ja. Du bedes kontakte os direkte på tlf. 45331830 eller mail kontakt@dokumenter.dk. Hvis ikke vi kan hjælpe dig, så du bliver tilfreds med vores dokument, giver vi dig pengene retur.

 • Yder Dokumenter.dk juridisk rådgivning?

  Nej. Dokumenter.dk yder ikke juridisk rådgivning.
  Vi har integreret jura med brugervenlig teknologi, så du nemt og professionelt selv kan udarbejde juridisk gyldige dokumenter.

 • Kan jeg kontakte Dokumenter.dk?

  Ja. Vores juridiske Hotline står altid gratis til rådighed med vejledning, hvis du har behov for hjælp. Kontakt os på mail kontakt@dokumenter.dk og telefon 45 33 18 30 alle hverdage ml. 9-15. Hvis du sender os en mail, så husk at skrive dine kontaktoplysninger og dit mobilnummer, så vi bedst og hurtigst muligt kan hjælpe dig. Det er gratis.

 • Hvordan behandler Dokumenter.dk mine personlige oplysninger?

  Vi behandler dine personlige oplysninger fortroligt, og vi deler dem ikke med nogen. Alle personlige oplysninger bliver behandlet i overensstemmelse med gældende lovgivning, som du kan læse mere om i vores Persondatapolitik.

 • Kan jeg rette i dokumentet bagefter?

  Ja. Dokumenter.dk leverer altid dit dokument i Word-format. Du kan nemt finde og redigere i dit færdige dokument uden at skulle spørge os først, hvis du har oprettet en brugerprofil.

  Sådan gør du, hvis du vil kunne gemme og redigere i dit dokument
  1. Vælg Profil og opret din brugerkonto
  2. Vælg dokument – færdiggør dokumentguiden – betal for dokumentet.
  3. Alle dine færdige og betalte dokumenter gemmes automatisk i “Mit arkiv.”
  4. Du finder dem i “Mit arkiv,” når du er logget ind på din brugerkonto.
  5. Hvis du vælger at downloade dokument i Word (DOCX), kan du nu tilføje og ændre direkte i Word-dokumentet på din enhed.
  6. Husk, at et færdigt Word-dokument, du efterfølgende tilretter på din enhed, kun er tilgængeligt i denne Word-version på din valgte enhed.

  Husk: Du kan altid gemme et dokumentudkast til senere færdiggørelse på Dokumenter.dk. Se mere under: “Kan jeg gemme mit dokument undervejs?”