Trustpilot

Generalforsamling - Opdeling i A og B anparter

Beskrivelse
Køb dokument
375,00 DKK
Pris med moms

Dette er en skabelon til en ekstraordinær generalforsamling, hvor anpartsselskabet beslutter at opdele kapitalen i flere kapitalklasser (Typisk A og B anparter), fordi der skal knyttes forskellige rettigheder til de respektive anparter. Det kan være at nogle anparter f.eks. skal have en forlodsudbytteret eller en øget stemmeret.

I kapitalselskaber har alle kapitalandele som udgangspunkt lige ret i selskabet. Vedtægterne kan dog bestemme, at der skal være forskellige kapitalklasser. I så fald skal vedtægterne angive de forskelle, der knytter sig til den enkelte klasse af kapitalandele, og størrelsen af den enkelte klasse.
Alle kapitalandele har som udgangspunkt tillige stemmeret. Det kan dog i kapitalselskabets vedtægter bestemmes, at visse kapitalandele er uden stemmeret, og at visse kapitalandeles stemmeværdi afviger i forhold til øvrige kapitalandele. Stemmeløse kapitalandele har kun repræsentationsret på generalforsamlingen, hvis det fremgår af vedtægterne

Ud over beslutningen skal man huske at ændre vedtægterne for selskabet, således at opdelingen i kapitalklasserne og de forskellige rettigheder til kapitalklasserne fremgår af vedtægterne for selskabet.