Tilføj til favoritter

Fortrydelsesformular | Fortrydelsesret

Fortrydelsesret i henhold til forbrugeraftaleloven

Når du handler som forbruger kan du som udgangspunkt fortryde dit køb inden for 14 dage. Benyt vores gratis standard fortrydelsesformular, hvis du som forbruger ønsker at returnere en vare

Standard fortrydelsesformular

Her kan du gratis lave en standard fortrydelsesformular, til når du som forbruger ønsker at returnere en vare.

Fortrydelsesformularen er udarbejdet i henhold til forbrugeraftaleloven.

Fortrydelsesret i henhold til forbrugeraftaleloven

Når du handler som forbruger kan du som udgangspunkt fortryde dit køb inden for 14 dage. Som forbruger kan du dog ved forudgående samtykke have accepteret at frasige dig din ret til at fortryde handlen.

Fortrydelsesretten gælder desuden ikke  for en række varer, hvor der er en særlig årsag til at fravige fortrydelsesretten, da varens beskaffenhed taler herfor. Dette gælder bl.a. for varer, der er speciallavet til dig som forbruger eller for varer, der forringes eller forældes hurtigt.

Fortrydelsesretten gælder heller ikke for f.eks. madvarer, hvor der gælder et sundhedsmæssigt og hygiejnemæssigt hensyn, da madvarerne kan være opbevaret eller behandlet forkert under din besiddelse. Det kunne f.eks. være en kølevare, der har været opbevaret ved stuetemperatur for længe.

Du kan som udgangspunkt fortryde dit køb inden for 14 dage

Fortrydelsesretten finder desuden heller ikke anvendelse på leje af bolig.

Når du som forbruger skal udnytte din fortrydelsesret, skal den virksomhed, som du har købt varen af tilbagebetale alle beløb, inklusive eventuelle leveringsomkostninger uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor virksomheden har modtaget din meddelelse om fortrydelse af købet.

Dog skal du som forbruger afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen, hvis virksomheden har oplyst herom i sine betingelser for købet.

Læs mere om forbrugeraftaleloven her

Hvordan fortryder du dit køb

Når du som forbruger ønsker at fortryde dit køb, er det vigtigt, at du giver virksomheden de nødvendige oplysninger om købet. Du skal bl.a. beskrive varen og oplyse virksomhedens reference/ordrenummer til købet.

Hos Dokumenter.dk har vi gjort det nemt for dig, da vi har lavet en gratis online-formular, som du nemt kan udfylde, når du som forbruger ønsker at fortryde dit køb.

Du er som virksomhed også velkommen til at linke til vores formular, så du nemt opfylder forbrugeraftalelovens krav til oplysning om fortrydelsesretten. Det er god service til dine kunder.

Start online formularen her

Udarbejdet af
Dokumenter.dk Dokumenter.dk Kontaktinformation Telefon: 45 33 18 30 kontakt@dokumenter.dk

Vær færdig på 5 minutter

1. Fuldfør guiden

2. Modtag dokument

3. Kvalitetsstemplet af Advokater

Start dokumentguide
Fortrydelsesretten indeholder
  1. Angivelse af dig som forbruger
  2. Angivelse af virksomheden via CVR-integration
  3. Angivelse af varen, der skal returneres
  4. Korrekt opsætning i henhold til forbrugeraftaleloven