Trustpilot
  • Iværksætterselskabet afskaffes
  • »
  • Artikler
  • Placering:

Iværksætterselskabet afskaffes

Den 9. april 2019 er det vedtaget, at iværksætterselskabet afskaffes som selskabsform. Selskabsformen, der også er kendt under forkortelsen IVS, har været yderst populær, da den gjorde det muligt at stifte selskaber med en kapital på helt ned til 1 krone. Det er derfor ikke længere muligt at stifte nye IVS'er.

Det er samtidigt vedtaget, at alle eksisterende IVS'er skal omregistreres til ApS'er inden for 2 år - dvs. senest i april 2021. Hvis de ikke omregistreres inden 2 år sendes de af Erhvervsstyrelsen til tvangsopløsning.

Du kan læse mere om omregistrering af IVS til ApS her.

Du kan finde en skabelon til omregistrering her.

Det er et krav for at omregistrere et IVS til et ApS, at der er en minimumskapital i selskabet på kr. 40.000. Såfremt der ikke er dette, kan kapital tilføres ved en kapitalforhøjelse i selskabet. Dette kan med fordel gøres i samme omgang som omregistreringen vedtages.

Du kan finde en skabelon til kapitalforhøjelse her.

Formålet med IVS'et var, at det skulle være nemmere for iværksættere at drive virksomhed gennem et kapitalselskab. Man har derfor som en kompensation for afskaffelsen af IVS'et nedsat kapitalkravet til ApS'et, således, at minimumskapitalen for ApS'er nu kun er kr. 40.000.

Du kan finde vores skabeloner til stiftelse af ApS'er her.

Har du spørgsmål til denne artikel eller generelt til iværksætterselskabet og selskabsret, er du meget velkommen til at kontakte Dokumenter.dk på tlf. 45 33 18 30 eller på mail kontakt@dokumenter.dk.

Udarbejdet af
Simon Trolle Markussen
Simon Trolle Markussen

Advokat

SelskabsAdvokaterne

Kontaktinformation

Telefon 45 23 00 10

sm@selskabsadvokaterne.dk