Trustpilot

Referat af ekstraordinær generalforsamling - omregistrering af IVS til ApS

Beskrivelse
Køb dokument
395,00 DKK
Pris med moms

Et iværksætterselskab er en særlig type anpartsselskab, der på tidpunktet, hvor selskabet måtte finde det hensigtsmæssigt, kan omregistreres til et egentligt anpartsselskab.

Der er nu kun krav om, at det er iværksætterselskabets selskabskapital der skal udgøre mindst 40.000 kr., hvis selskabet skal omregistreres til et  anpartsselskab. Inden en omregistrering kan du derfor nøjes med blot at lave en kontant kapitalforhøjelse fra den nuværende selskabskapital til kr. 40.000 - Hvis kapitalen i dit IVS er kr. 1, kan du derfor blot indskyde kr. 39.999 ved en kapitalforhøjelse og derefter foretage omregistreringen.

Beslutning om omregistrering kan træffes på selskabets generalforsamling med et dobbelt 2/3 flertal. Dette er en skabelon en skabelon til generalforsamlingsbeslutningen hvor omregsitreringen sker på baggrund af en forhøjelse af selskabets kapital.

I skabelonen kan du både vælge imellem en kontant forhøjelse, en overførsel af reserver (fondsanparter) og en forhøjelse ved gældskonvertering.

Iværksætterselskabets vedtægter skal endvidere ændres, således at de opfylder de sædvanlige krav til anpartsselskaber. Du kan købe et sæt standardvedtægter for et ApS her.

Anmeldelse af omregistrering er gebyrfri hos Erhvervsstyrelsen.