Tilføj til favoritter

Overdragelsesattest

Lav nemt og sikkert en overdragelsesattest på få minutter. Overdragelsesattesten kan benyttes, når en fast ejendom skal overdrages fra sælger til køber eller et lejemål overleveres til lejer. Overdragelsesattesten kan også anvendes i forbindelse med en afståelse, hvor erhvervslejemålet overgår fra den udtrædende lejer til den indtrædende lejer.

Skabelon til overdragelsesattest / afleveringsforretning

Her finder du en skabelon til en overdragelsesattest, når en fast ejendom skal overdrages fra sælger til køber eller et lejemål overleveres til lejer. Overdragelsesattesten kan også anvendes i forbindelse med en afståelse, hvor erhvervslejemålet overgår fra den udtrædende lejer til den indtrædende lejer. Attesten indeholder nøgleoverdragelse og bilag med forbrugsaflæsning.

Indeholder bilag med aflæsningsskema

Du kan nemt gøre overdragelsesattesten klar i vores guide med indtastning af diverse oplysninger om køber, sælger og ejendommen, og så tage den med til aflæsning af forbrugsmålere, når der sker faktisk overdragelsesforretning. Når du har gennemført guiden, og betalt for dokumentet, modtager du et link til download i Word. Det gør det nemt at rette og tilføje oplysninger direkte i dokumentet.

Du kan læse mere om afståelse af erhvervslejemål her.

Hvorfor skal du lave en overdragelsesattest

Når køber og sælger har indgået en købsaftale om overdragelse af en fast ejendom, så skal denne ejendom på et tidspunkt fysisk faktisk overdrages fra sælger til køber. Det samme gør sig gældende, hvis et erhvervslejemål skal overgå fra udlejer til lejer eller fra den udtrædende lejer til den indtrædende lejer i forbindelse med en afståelse. I den forbindelse skal der ske flere lavpraktiske ting.

For det første skal køber/lejer have nøglerne overdraget. Dette kan med fordel bekræftes skriftligt i en overdragelsesattest, hvor det bekræftes, at køber/lejer har modtaget nøgler fra sælger/udlejer.

For det andet kan det med fordel bekræftes, at ejendommen nu foreligger til disposition for køber/lejer, og at ejendommen/lejemålet derfor nu er købers/lejers risiko. Hvis der opstår viden om mangler ved ejendommen i forbindelse med overdragelsen, så bør det stå i attesten, herunder om der sker delvis tilbagehold af købesummen. Hvis der er tale om en overlevering af et lejemål fra udlejer til lejer, så bør udlejer forpligtes til at udbedre manglerne.

For det tredje er der stort set altid en række forbrugsydelser, der leveres til ejendommen eller lejemålet. I den forbindelse overgår kundeforholdet i relation til forsyningsselskaberne fra sælger/udlejer til køber/lejer, og der skal ligeledes i mange tilfælde ske indberetning og opgørelse af det faktiske forbrug frem til overtagelsesdagen.

Ovenstående forhold kan med fordel aftales skriftligt, så det efterfølgende kan dokumenteres, hvad parterne aflæste og blev enige om ved overtagelsen.

Udarbejdet af
Mette Beck Kofoed Advokat PrivatretsAdvokaterne Kontaktinformation Telefon: 45 33 18 30 kontakt@dokumenter.dk

Vær færdig på 5 minutter

1. Fuldfør guiden

2. Modtag dokument

3. Kvalitetsstemplet af Advokater

Start dokumentguide
Overdragelsesattesten indeholder
  1. Angivelse af køber og sælger
  2. Angivelse af ejendommen
  3. Angivelse af dato for overdragelse/aflæsning
  4. Bekræftelse af udlevering af nøgler
  5. Bilag med aflæsningsskema
  6. Underskrifter fra køber og sælger