Trustpilot

GDPR - Persondatapolitik til medarbejdere

Beskrivelse
Køb dokument
200,00 DKK
Pris med moms

Alle arbejdsgivere er dataansvarlige. Det udsagn provokerer måske nogle, men i praksis vil det være umuligt at have ansatte på lovlig vis uden at have persondata om medarbejderne. Du vil eksempelvis typisk have kontrakter med og kontaktinformationer på de ansatte,  ansøgninger, CV'er samt CPR-numre, som du skal bruge når du registrerer skat.

Derfor er du omfattet af persondataforordningen samt databeskyttelseslovens regler . Det betyder, at du har en række pligter, som du skal overholde for at være ”compliant”. Herunder skal du blandt andet oplyse dine medarbejdere om, hvilke oplysninger du behandler om dem, hvorfor du gør det og hvilke rettigheder de har. Du har således en ”oplysningspligt, i henhold til persondataforordningens artikel 13.

Denne oplysningspligt overholder du bedst ved, at give dine medarbejdere et dokument, som indeholder alle de informationer, som medarbejderne har krav på at få udleveret. Dette dokument har mange navne, men går typisk under navnet ”datapolitik”.

Vi har lavet en skabelon til en datapolitik, som tager udgangspunkt i både lovgivningen og datatilsynets praksis. Datapolitikken er på forhånd udfyldt med flere af de bestemmelser og oplysninger, som typisk vil være gældende for et ansættelsesforhold.

Dokumentet skal dog altid tilrettes til din konkrete virksomhed for at leve op til lovens krav. Alle virksomheder er forskellige, bruger forskellige programmer og behandler deres medarbejdere på forskellig vis. Dette skal din datapolitik afspejle, hvorfor du er nødsaget til at sætte dig ind i din virksomheds konkrete forhold, for at kunne overholde lovgivningen. Det er derfor vigtigt, at du nøje gennemgår skabelonen, og sørger for at tilpasse datapolitikken til din virksomhed.

Vi anbefaler, at du læser Datatilsynets vejledning om databeskyttelse i forbindelse med ansættelsesforhold, samtidig med at du udfylder datapolitikken.

Skabelonen guider den "udfyldende part" med bl.a. indsætningen af oplysninger om omfanget af persondata, særbestemmelser og vilkår. I øvrigt kan Word-skabelonen nemt tilrettes.