Tilføj til favoritter

Andelsbevis

Lav hurtigt og sikkert et andelsbevis på få minutter. Et andelsbevis er et skriftligt bevis for ejerskabet af en andelsbolig, der beskriver andelshaverens ret til at råde over en bolig i en andelsboligforening. Et andelsbevis er et formelt lovkrav.

Hvad er et andelsbevis?

Et andelsbevis er det juridiske dokument, der dokumenterer rettigheden til en andelsbolig.

Et andelsbevis er derfor dokumentation for den form for ejerskab i en andelsboligforening, hvor du ejer en andel af de fælles ejendomme og faciliteter i en boligejendom med flere boliger og måske også fællesarealer og fælleslokaler.

Andelsbeviset er det dokument, der giver dig som andelshaver ret til at bebo en bestemt bolig i andelsboligforeningen.

For denne ret betaler du som andelshaver en månedlig andelsafgift til at dække udgifterne til drift, vedligeholdelse og forbedringer af den fælles ejendom som andelsboligforeningen ejer.

Hvad er en andelsboligforening?

En andelsboligforening er en type forening og dermed et fællesskab, hvor medlemmerne kaldes andelshavere.

Andelsboligforeningen ejer en ejendom med flere boliger, og det betyder, at andelshaverne hver især ejer en andel af fælles ejendomme og faciliteter, og har ret til at bebo en bestemt bolig i andelsboligforeningen mod at betale en månedlig andel til dækning af udgifter til drift, vedligeholdelse og forbedringer af ejendommen.

Andelsboligforeninger ejer flere boliger, der typisk ligger sammen i en større boligejendom og er en form for selvadministreret boligorganisation, hvor andelshavere vælger en bestyrelse og træffer beslutninger om fælles anliggender. En andelsboligforening forkortes A/B.

Et andelsbevis er et juridisk bindende lovkrav

Er det et krav at have et andelsbevis?

Ja, det er et krav at have et andelsbevis for at eje en andel i en andelsboligforening. Andelsbeviset er et juridisk dokument, der beviser ens ejerskab af en andel i andelsboligforeningen, og det er en nødvendig forudsætning for at være medlem af foreningen og have stemmeret ved beslutninger om fælles anliggender.

Loven om andelsboligforeninger regulerer forholdet mellem andelshavere, bestyrelse og andelsboligforeningen, og fastlægger bl.a. regler om køb og salg af andele og andre økonomiske forhold.

Hvad skal der stå i et andelsbevis?

Et andelsbevis skal indeholde en række oplysninger om andelshaveren og andelsboligforeningen, herunder:

 • Angivelse af andelsboligforeningen
 • Navn og adresse på andelshaveren
 • Beskrivelse af den andel, som andelshaveren ejer, herunder hvilken bolig den svarer til og om der er nogen særlige rettigheder eller pligter forbundet med andelen
 • Navn og adresse på andelsboligforeningen
 • Stemmerettigheder, kontingentbetaling og andre relevante økonomiske forhold

Andelsbeviset er en juridisk bindende aftale mellem andelshaveren og andelsboligforeningen, og det er vigtigt at sørge for, at alle oplysninger er korrekte og opdaterede.

Godkendelse af bestyrelsen

Køberen af en andelsbolig skal godkendes af bestyrelsen for andelsboligforeningen inden køberen kan opnå ret til andelsboligen og modtage sit andelsbevis.

Aftalen mellem en sælger og en køber af en andelsbolig skal forelægges bestyrelsen til godkendelse. Bestyrelsen kan forlange den aftalte pris nedsat og en eventuel overpris tilbagebetalt, såfremt prisen overstiger, hvad der er tilladt.

Integration til Unik Bolig – spar 90% af tiden

Dokumenter.dk er integreret med Unik Bolig, så alle dine data fra Unik Bolig automatisk indflettes direkte i dine dokumenter, når du bruger Dokumenter.dk.

Fra Unik Bolig kan du hente alle dine relevante oplysninger om boligforeningen, herunder oplysninger om bestyrelsesmedlemmer, andelshavere, lejemål, regnskabssår, revisor, administrator, vicevært samt andre vigtige forhold.

Når du udarbejder et dokument via Dokumenter.dk journaliseres dokumentet automatisk i Unik Bolig, så du som ejendomsadministrator har al kommunikation og dokumentation samlet i dit sagssystem.

Vores platform sikrer, at tidskrævende rutinearbejde og dokumentation i forbindelse med ejendomsadministration effektivt og smidigt kan håndteres digitalt og på få minutter.

Udarbejdet af
Mathias Tegen Advokat, Partner Donatzky & Partnere Kontaktinformation Telefon: 33 11 10 10 kontakt@dokumenter.dk
Synne Høj Nørgaard Advokat Donatzky & Partnere Kontaktinformation Telefon: 33 11 10 10 kontakt@dokumenter.dk

Vær færdig på 5 minutter

1. Fuldfør guiden

2. Modtag dokument

3. Kvalitetsstemplet af Advokater

Start dokumentguide

Den intuitive platform med direkte integration og journalisering til UNIK Bolig sikrer en enkel og effektiv opgaveløsning uden manuelle fejl.

Digitalt juridisk værktøj til ejendomsadministratorer

Dokumenter.dk er en standard brancheløsning for ejendomsadministratorer. Ejendomsadministratorer og professionelle rådgivere får med Dokumenter.dk adgang til et komplet og ajourført dokumentbibliotek af standarddokumenter inden for ejendomsadministration, boligforeninger og lejeret.

Standard brancheløsning

Dokumenterne er udviklet i tæt samarbejde med landets førende ejendomsadministratorer og ajourføres løbende, så de opfylder gældende lovkrav og branchestandarder.

 • Dokumenter.dk er jura integreret med brugervenlig teknologi, så du nemt kan udarbejde juridiske dokumenter på få minutter.
 • Dokumenter.dk er branchegodkendt af Danske Advokater, og benyttes af mere end 2000 professionelle brugere.
 • Dokumenter.dk ajourføres af erfarne advokater, der bruger de samme dokumenter i egen praksis.

Vi har automatiseret den rutineprægede del af ejendomsadministratorens arbejde, så du kan spare tid og penge samt undgå manuelle fejl.

Priser & ubegrænset adgang

Du kan købe dokumenter enkeltvist eller du kan få ubegrænset adgang med vores attraktive og skræddersyet abonnement til ejendomsadministration for kun 3.125 kr. per år per bruger. Det er mindre end 9 kr. om dagen.

Administrator abonnementet indeholder alle relevante dokumenter, herunder generalforsamlinger, vedtægter, husorden, påkravsskrivelser, overdragelse af andelsbolig, indkaldelse til generalforsamlinger, erhvervslejekontrakt, afståelse, viceværtkontrakt og andre standardskrivelser.

Læs mere her

Andelsbeviset indeholder bl.a.
 1. Angivelse af andelsboligforeningen
 2. Angivelse af andelshaveren
 3. Beskrivelse af den konkrete andelsbolig
 4. Relevante informationer om andelsforeningen

Ofte stillede spørgsmål
 • Kan jeg rette i dokumentet bagefter?

  Ja. Dokumenter.dk leverer altid dit dokument i Word-format. Du kan nemt finde og redigere i dit færdige dokument uden at skulle spørge os først, hvis du har oprettet en brugerprofil.

  Sådan gør du, hvis du vil kunne gemme og redigere i dit dokument
  1. Vælg Profil og opret din brugerkonto
  2. Vælg dokument – færdiggør dokumentguiden – betal for dokumentet.
  3. Alle dine færdige og betalte dokumenter gemmes automatisk i “Mit arkiv.”
  4. Du finder dem i “Mit arkiv,” når du er logget ind på din brugerkonto.
  5. Hvis du vælger at downloade dokument i Word (DOCX), kan du nu tilføje og ændre direkte i Word-dokumentet på din enhed.
  6. Husk, at et færdigt Word-dokument, du efterfølgende tilretter på din enhed, kun er tilgængeligt i denne Word-version på din valgte enhed.

  Husk: Du kan altid gemme et dokumentudkast til senere færdiggørelse på Dokumenter.dk. Se mere under: “Kan jeg gemme mit dokument undervejs?”

 • Tilbyder I abonnement?

  Ja. Vi tilbyder markedets mest attraktive abonnement med ubegrænset adgang til samtlige dokumenter og kontrakter 24/7 – inklusive gratis adgang til vores juridiske Hotline.

  Dokumenter.dk samarbejder med Danske Advokater og tilbyder medlemsrabat på abonnement.

  Kontakt os idag på telefon 45331830 eller mail: kontakt@dokumenter.dk for at høre mere om abonnement og mulighed for skræddersyet enterpriseløsning.

 • Hvem bruger jeres abonnement?

  Mere end 1500 advokater, revisorer og professionelle rådgivere, virksomheder, offentlige organisationer og selvstændige erhversdrivende med behov for forretningskritiske dokumenter af ajourført kvalitet benytter dagligt vores juridiske platform i professionelle abonnementsløsninger.

  Vores mange erhvervskunder oplever at kunne reducere manuelle fejl, sikrer en ensartet juridisk kvalitet samt effektivt at kunne optimere interne arbejdsprocesser med høj medarbejdertilfredshed til følge.

  Med et abonnement reduceres kostbare ressourcer og omkostninger til juridisk standardarbejde til et minimum. Tidskrævende manuelle skrivebordsprocesser automatiseres. Virksomhedens kræfter frigøres til forretningsudvikling og værdiskabende indsatser.